2010. március 29., hétfő

Az önkéntes állatmentő - VIDEÓ

Legyen példa Mária története minden ember számára, de legfőképpen a fiatalok előtt. Hétfőn este jelzte a Kecskeméti TV felé, hogy egy felakasztott madarat talált lakása előtt. Pont ő, aki már sok-sok sérült madár életét mentett meg. Ápolásukról videókat, fotókat készít.








Máriától tudjuk, hogy védenceinek általában nevet ad. Például Lulu, a galamb kettős lábtöréssel került hozzá. Sikerült felgyógyulnia és szabadon engedte.  
Ápolt rigófiókákat is, és festékpöttyel jelölte meg azokat. Így lett a nevük: Piroska, Fehérke, Zöldike és Kékike . Azt tanította meg velük, hogy kukacokat kell egyedül fellelniük, ami nem is könnyű feladat, mert rendkívül ügyetlenül használják kezdetben a csőrüket.

Vagy itt van ez a törött lábú galamb. Végtagját a testéhez rögzítette, majd négy nap múlva már tudta is használni ezt a lábát. 
 
Sajnos, ez a madár idő előtt szabad akart lenni, ezért elengedte a Szabadidő Központban, pedig még gondozásra szorult volna. Egy napig tudta csak figyelemmel kísérni a sorsát, mert azt követően eltűnt.  



Ez a kis szarkafióka macska eledelen nőtt fel, így elkerülte, hogy ő maga legyen macska eledel. Szabadon engedte a Szabadidő Központban némi eledel szétszórását követően. 
 

A Zsenge-mét részéről Mária kiérdemelte az év önkéntes állatmentője címet. Nagyon szép, megható történetek.

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!