2010. március 12., péntek

Csodaországban jártunk - pro & kontra

Az Alice Csodaországban egy igazi fantasy-kaladfilm Lewis Caroll regénye alapján. A rendező (Tim Burton) szerint a cél az, hogy megpróbáljanak egy olyan filmet alkotni, mely újszerű, de Alice figurájának klasszikus természetét is megtartja.
Tim Burton már korábban is dolgozott együtt Johnny Deep-el, a történet egyik főszereplőjének megtestesítőjével a Charlie és a Csokigyár c. film forgatásakor. A film élő színészek és animáció kombinálásával készült, főbb szereplői Mia Wasikowska (Alice), Johnny Deep (Kalapos), Helena Bonham Carter (Vörös királynő),  Anne Hathaway (Fehér királynő) és Crispin Glover (Kör Bubi). A filmet a Walt Disney Pictures forgalmazza, költségvetése 250 millió dollárra becsülhető.

A történetben Alice visszatér Csodaországba, mindenki örömteli fogadtatásban részesíti. Azonban amióta ő nem járt itt, sok minden megváltozott: a Vörös királynő átvette a hatalmat (kicsit Narnia, nem?), és a birodalomban eluralkodott a félelem és a kesrűség. A prófécia kimondja: Alice visszatér és a királynő sárkányának megölésével megszabadítja a népet a Vörös királynő uralmától és minden jóra fordul. Azonban Alice nincs felkészülve semmiféle küzdelemre…

A film szenzációs látványvilága teljességgel megragadott, 3D-ben pedig (illik ide a szó: ) varázslatos! Sokszor felnevettünk, olyan poénok szálltak el benne, amit ha a való életben hallunk, nem nevetnénk, itt mégis erre késztetett a film. A történet végén Avril Lavigne Alice (Undergrand) c. dala is felcsendül, én ajánlom mindenkinek, mert a moziból úgy jöttem ki, hogy „Húú, de jó volt!” :D
nelli :-)

__________________________________________________________________________________

Hát nem fogom túlfényezni a filmet, mert szerintem nincs miért. Legalább is az itthon bemutatott szinkronizált változatát. Első és legfontosabb amit meg kell említsek, hogy a szinkronhangokat nagyon rosszul választották meg. Főleg szerencsétlen Johnny magyarhangja lógott ki a filmből. Van, akinek nagyon bejött, de a többség szerint nem volt a legmegfelelőbb.
Fiú társaim! A főszereplő hölgy eléggé csábító azt aláírom, de el tudnék képzelni más színésznőket is Alice szerepére, akik szerintem meggyőzőbben tudták volna alakítani a kis szöszit. Alexandra Daddario és Bonnie Wright neve merült fel a bennem, mind a ketten jók lettek volna a karakter megformálására. Johny Depp hibátlan, hozta a formáját, csak, mint ahogy említettem a magyarhang… hát khm… A vörös királynő szinkronhangja viszont hibátlan volt szerintem.
Ejtsünk pár szót a filmről. Fantasynak írta a műsorújság… hát egy biztos… jó nagy fantázia kell ahhoz, hogy valaki ilyen lapos sztorit írjon. A szám alig rezzent, pedig elvártam ettől a filmtől, hogy megnevetessen. Látványban próbálkoztak, de nagyon nem sikerült nekik utolérni az Avatart. Voltak benne ugyan jó ötletek, de a legtöbb helyen egy tipikus amerikai játékfilmet lehetett benne felfedezni.
A történet szerint már egyszer volt Csodaországban Alice, de ezt olyan tessék-lássék módon említették csak meg. Bár az egész film olyan boci, boci tarkás volt, azaz nem volt se füle, se farka (ismeritek ugye: Boci, boci tarka, se füle, se farka) úgyhogy nem lepődtem már meg a vége fele semmin.
Lezárás képen azt tudom mondani, hogy nem rohanok a boltba, ha kijön DVD-n. Végül engedjétek meg, hogy adjak a filmnek egy erős négyest… de a tízes skálán.

r.k.



Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

3 komment:

Nelli írta...

Reagálnék Kálmán cikkére: nos igen, a szinkronhangok tényleg felejthetőek, én már nem nagyon bosszankodom a magyar szinkron miatt kész vagyok elfogadni olyannak, amilyen. De persze ha tehetem, eredetiben nézem a filmeket magyar felirattal. A főszereplő csaj finoman szólva elképesztően ronda volt, de nekem nagyon tetszett az élő és az animáció kombinálása és még ha a film nem is fedte le olyan jól a hiányosságokat mint a Villámtolvaj, szerintem egy tökjó film. Johnny Deep-et nem kell említenem, de azért ha megnézi az ember a Charlie és a Csokigyárat vagy más Tim Burton filmet, azért azt látja, hogy igen ez egy Tim Burton film =) nekem speciel tetszett, de én ilyen fantasy-mániás vagyok, nekem ezek jönnek be=) kanáááál. (Nelli.)

niel írta...

ízlések és pofonok =)

Viki írta...

ez így fura,hogy cak így zsenge-métesek írunka cikk alá,de muszáj ezt leírnom.
én totálisan beleéltem magamat abba (kuilasszatitok:nelli és én együtt néztük a filmet),hogy fantasztikusak a filmzenék.kb 2 hete megvolt már a film soundtrackje,olyan dalokkal mint avril lavigne-től az alice,tokio hoteltől és kerlitől a strange,vagy legyen szó metro station vagy franz ferdinand dalokról.a filmben?semmi.tipikus klasszikus tim burton filmzenék.azok,amikot már kívülről fújúnk a charlie és a csokigyárból,a sweeney todd-ból vagy a halott menyasszonyból.a film végén felcsendül avril dala,de akkor már mindenki ment ki a teremből.az ilyenek minek csinálnak soundtracket ha úgyse kerül bele a filmbe?

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!