2010. április 9., péntek

Irány az Egyesült Királyság! 5.

Kirándulásunk 5. napjának reggelén az anyuka azt kérdezte, merre megyünk ma? Buzgón nekiveselkedtünk, az „igen bonyolult” válasznak, és elmondtuk, hogy először is Windsorba megyünk meglátogatni a néhai angol király, VIII. Henrik rezidenciáját, utána pedig ellátogatunk a londoni természettudományi múzeumba.
Ennek tudatában eresztett útra bennünket Bernie.

Nos én személy szerint úgy álltam hozzá ehhez a naphoz, hogy egy kiránduláson sem lehet mindennap tök érdekes. Tévedtem.

VIII. Henrik rezidenciája a windsori Hampton Court Palace csodálatosan berendezett szobáiban öröm volt lépkedni, valakik még azt is kitalálták, hogy a királyi konyhán hangok és illatok illusztrálják a királyi ebéd készülésének folyamatát. A windsori kastély a Buckingham palota és az edinburgh-i Holyrood Palace mellett az angol királyi család hivatalos rezidenciájának számít. 1992-ben azonban a palotában tűzvész ütött ki, amely csaknem 100 szobát elpusztított. Európa legjobb szakembereit vonták be a helyreállítási munkákba, a felújítás1997-ben fejeződött be, és olyan jól sikerült, hogy nehezen fedezhető már fel, melyik rész „eredeti”, és melyik a felújított.

Míg mi a kastélyban időztünk, a kastély zászlója körül nagy volt a mozgalom. Ugyanis amikor bementünk, fönt még a királyi zászló lobogott, mikor kijöttünk, akkor pedig már az angol zászló. Ami csak egyet jelentett: valaki ott tartózkodásunk idején szintén ott volt a királyi családból.

Hampton Court után pedig visszatértünk Londonba, és a természettudományi múzeumban ütöttük el az időt. Nagyon érdekes volt! De sajnos csak másfél óránk maradt az épületre, így csupán 2 kiállítást tekinthettünk meg (az ügyesebbek 3-mat). Amire nekem sikerült bejutnom, az egy dinoszauruszokról szóló kiállítás volt, láttunk igazi csontokat és kövületeket, na meg egy nagy Tyrannosaurus-robotot:) A másik kiállítás pedig „Human Biology” (az ember biológiája) néven futott, amit nagyon élveztem. Megmutatták a csontjaink mozgását, a szervezet fejlődését, vagy a reflexeinkkel játszadoztak.

Ez a nap is nagyon élvezetes volt, jól éreztük magunkat:)

nelli.=)



Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

1 komment:

Susu írta...

Jaj, az a nagy dínó nagyon öhm... pofás volt. Én féltem tőle. xD

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!