2010. április 14., szerda

Mitől lehet kulturált egy kávézó?

Belegondoltál már abba, hogy mitől jó egy kávézó? Elég, ha finom az ital? Elég, ha jó a kiszolgálás? Vagy az is számít, hogy megérint-e valami a hely szelleméből? Neked szól a kialakítás, gyerekkori emlékeket idéznek a felfestett figurák? Esetleg a haverod festményeit csodálhatod egy üdítő elfogyasztása közben? Nem nevetni! Van ilyen! Pontosabban lesz. Mikor is?
A Garázs Kávézó nem akart sablonos lenni - mondja el ebéd közben a tulajdonos, Tormási Zoltán. Tőle tudjuk, hogy a kocsmahangulatot el akarták kerülni, nem akartak szürke vagy fekete belsőt. Ezért választották a fehér falakat, amelyekre fiatalos motívumokat festettek. Az asztalokon meg a 80-as évek videó játéki elevenednek meg! Vigyázat, a pac-man nehogy belecsípjen a könyöködbe! A Garázs Kávézó szerint, nem árt, ha a kultúra elvegyül a szórakozásban, ezért nyitottak az olyan tárlatokra, amiből most lesz az első. 

Az alkotó,  Doktor Károly „Doki”, a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskola végzős diákja -  korábban a KIO Diákgalériájában debütált. A "23" című kiállítás igazán különleges vizuális élményt garantál.

Lesz még ilyen tárlat, teret szeretnénk adni az arra érdemes fiatal alkotóknak - meséli büszkén Tormási Zoltán.

Koncertekre nem igazán alkalmas a hely, maximum az udvar. Gondoltunk zenés programokra, főleg a nyáron, de ezt még egyeztetni kell az önkormányzattal - teszi hozzá a tulajdonos. Az irodalmi est egyelőre nehezebb ügy, azon még nem gondolkodtak. Egyelőre tehát a vizuális alkotóknak áll a zászló.


 Az első tárlat megnyitójának ideje: április 15., csütörtök  19 óra
 Helyszín: Garázs Kávézó, 6000 Kecskemét, Simonyi utca 2.

Doktor Károly „Doki” képeiből ízelítő:



Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

1 komment:

Kávéimádó írta...

Sziasztok!

Izgalmasan hangzik ez a festményes elgondolás..:)
Mondjuk én azt szeretem, ha meleg, afféle "mediterrán" hangulata van egy kávézónak, de ugyanakkor modern és stílusos...Nekem pont ezért a kedvenc törzshelyem Gödöllőn van. Tűztorony Kávézónak hívják és csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti az igényes kávézókat!

http://caffe.tuztoronyhaz.hu/

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!