2010. május 6., csütörtök

Bëlga – Platina – Oktatási segédanyag

Gondoljunk a Királyok a házban című zenére. Totál siker volt a Bëlga számára. Még az én történelem tanárom is azt mondta róla: „Ha ezt a zenét hallgatod és megtanulod, akkor le tudsz érettségizni”. Ezt a sikert az alkotók is látták, ezért ennek mintájára megalkották a Platina albumot, amely a középiskolai tanulmányokhoz nyújt segítséget a diákok számára.

Nos jóideje pörög a lejátszómban a disc (megvettem az eredetit, mert úgy döntöttem, hogy ezzel is támogatom őket), ezért íme az értékelés:

Nem csalódtam. Bármilyen hihetetlen is, totál tudomány az egész album. Rengeteg olyan ismeret volt benne, amit már rég elfelejtettem, de voltak olyanok is, ami újdonság volt számomra.
Az album a következő számokat tartalmazza:

1. Ünnepélyes tanévnyitó
2. Fizika
3. Halmazok
4. Az ember tragédiája
5. Energia, megyék, népesség
6. Fajok, vírusok
7. Kémia
8. A – Á
9. Hexameter
10. Fajok: növények
11. Tesi
12. Határozók
13. Odanyúlás (ruhaipari gyártásszervezés)
14. Magyarország a II. világháborúban
15. Matek
16. Angol rendhagyók

Külön érdekesség, hogy ezen az albumon mindenki megtalálhatja a saját stílusát. Nekem a Matek a kedvencem, egyrészt, mert eleve csak ehhez van eszem, másrészt pedig, mert ennek tetszik a legjobban az alapja és a szövege.

VIGYÁZAT! Az Angol rendhagyókkal óvatosan bánjatok, mert pontosan az, aminek látszik. 7:11 másodpercnyi totál angol rendhagyó igék, minimális körítéssel. Aki ezt végig tudja hallgatni, az nemcsak sokat tanul, de valószínűleg nemkevés kitartással is rendelkezik.

Az album ingyenesen letölthető a
oldalon.

A Bëlga tavaszi nagy hadjárata 4 lemezből áll, az első két lemezt (Arany, Platina) már bemutattuk nektek. Május 12.-étől letölthető lesz ingyenesen a következő album is, a Gyémánt – Hagyományos Belga. A lemez már megvásárolható az Inmedio és a Relay újságárusoknál a Blikk újsághoz 500Ft-ért. (én már megvettem, nagyon durca.. :P )

Nade, majd legközelebb erről is beszámolok, addig is befejezésnek néhány idézet a Platináról
„Mechanika, mechanika, A fizika testes tana Mechanika, mechanika Keményebb, mint Metalica. s egyenlő v szer t, t egyenlő s per v, v egyenlő s per t…”

„A unió B: minden elemet tartalmaz, Ami legalább az egyikben benne van. A metszet B pontosan azok az elemek, amik mindkettőben benne vannak. A különbség B azok az elemek, amik A-ban benne vannak, és B-ben nincsenek…”

„Szimmetrikus differencia képzés, ezt figyeld: Vannak okos nők, és vannak szép nők. Okos nők az A halmaz, szép nők a B halmaz. Soha nincs olyan, hogy A metszet B…”

„A szén, a gáz, az olaj, az urán elfogy, de a nap még kábé süt 5 milliárd évig, és hajtja a szelet, a vizet. Tedd árammá a szelet! És nem jön többé sárga csekk!”

„A határozott alanyra itt egy példa mondat: Ez itt az. Mit állítok? Az. Mi az? Ez.”

„Enenenennn Faktoriális Az n faktoriális Mindig aktuális. Az n faktoriális. Sorrendekből a maximális. Álmodban is kombináljad, hogy n darab különböző tárgyat n faktoriális féleképpen rendezhetünk sorba szépen. Elmondom, hogy 6 lánnyal hányféleképpen randevúzz: 6 * 5 * 4 * 3 * 2 * 1 = 720.”

„A valószínűség 0 vagy nagyobb. De 1-nél nagyobb nem lehet, mert az 1-nél bekövetkezett.”

WaspKnive (G&WM)

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!