2010. május 26., szerda

Designed by...

"Ha az eszem átlátja és a szívem hisz benne, tudom, hogy megalkothatom."

A Designed by... a Kecskeméti Ifjúsági Otthon szervezésében induló, kezdő és kiemelkedő tehetségeket felkaroló új sorozat.
A Diákgaléria többéves sikerét megkoronázandó, 2009. végén tartottuk az első Designed by... estet. Persze nem túlszárnyalni szeretnénk a kedves kiállítássorozatunk repülését, de a bemutató, beszélgetős és az egyediséget hangsúlyozó előadói-alkotói est jellegéből fakadóan mindenképpen különleges és unikum jellegű lehet a fiatalok bemutatkozási lehetőségeinek tekintetében.

A program célja nem egy-egy alkotás bemutatása, hanem egyúttal a teremtő művész megismerése is. Hiszen: "Amikor a kultúra él, akkor élmény. Amikor halott, információ" Napjainkban temérdek kiállítást tárnak elénk a magazinok hasábjain. Elmegyünk és megnézzük... De ne csak meredjünk egy képen vagy mélázzunk a zenén... halljuk meg és lássuk is annak belső szépségét! A Designed by esteket úgy állítjuk össze, hogy mi magunk is részesévé válhatunk az alkotás teljes folyamatának, az elkészült munka gyümölcsét pedig együtt ízlelgetjük!

A Designed by keretében kéthavonta invitáljuk az érdeklődőket egy-egy előadói estre. A programon a mű bemutatása és az alkotóval való beszélgetés éppúgy jelen van, mint az előadást követő baráti társalgás némi pogácsa és egy pohár bor mellett. A bemutató esteken a részvétel többnyire díjtalan!

ARCHÍVUM

ÁTTETSZŐ DERENGÉS
Lakatos Ábel, pályakezdő, okleveles formatervező művész mutatta be diplomamunkáját: a Herendi Porcelánmanufaktúrában kivitelezett egyedi világítótestet. A tervezés első lépéseitől a helyszínen megtekinthető végtermékig követhettük nyomon a fél éves alkotómunkát. Az esztétikai funkciójú világítási rendszerekről, egy "művész-diploma" megszületésének sajátosságairól, a porcelán szépségeiről és egyéb élményeiről mesélt a fiatal szilikáttervező.

Egy nemzetközi díjnyertes klip
Vendégünk volt Pap Rudolf, aki nem kis elismerést vívott ki első versenyfelhívásra készült animációs munkájával. Kylie Minogue egy ismert dalára készült animációs klipje nemzetközi mezőnyben ért el első helyezést. Az énekesnő honlapján vezető hírként láthatjuk Rudolf munkáját, amelyet Kylie Hollywoodban rendezett koncertje előtt is levetítettek a rajongó közönségnek. Tarts velünk! A vetítést követően elbeszélgettünk az alkotóval élményeiről, hobbijáról!

DUDÁS KESZTYŰ

(Kecskemét) arculatterve
A Kecskeméti Ifjúsági Otthon „Designed by…” sorozatának harmadik összejövetelén Kovács György csomagolástervező iparművész mutatja be diplomamunkáját. A bőrkesztyű csomagolás és arculat készítője 2009-ben elnyerte a frissen végzett alkotók legrangosabb hazai elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat diákmunka kategóriában. Habár kesztyűbe nem tanít meg bennünket dudálni, de messzemenően érdekes keddi eszmecsere ígérkezik. Addig is kellemesen elcsodálkozgathatunk a mellesleg nagy utazó lehengerlő fotóin:

Aki a „Designed by..." -ról lemarad, ne csüggedjen, mert június 7-ig még megtekintheti a díjnyertes arculatot a KIO nyitvatartási idejében.

 


Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!