2010. május 16., vasárnap

Fürdőruha akkor és most!

Most, hogy lassacskán itt a fürdőruha szezon, a télen felugrott kilók mellett problémát okozhat a fürdőruha kiválasztása is. Ezek a szörnyű dilemmák: „Milyen legyen?”, „Bikini vagy inkább egybe részes?” , „Melyikben vagyok vékonyabb?” , „Szivacsos vagy push-up melltartót?” , „A mintás vagy az egyszínű előnyösebb?”

Mennyi gond van ezekkel a fürdőruhákkal … Manapság már el sem tudnánk képzelni, hogy miket kellet fel vennie egy 19. századi nőnek ahhoz, hogy nyílt vízben fürödhessen.

A fürdőruha történetének felkutatását az ókorban kell kezdenünk, mégpedig a rómaiaknál, akiknek kedvelt időtöltése volt a meztelenül fürdés, ill. maradtak fent olyan mozaik képek, melyeken a hölgyek kifejezetten bikinihez hasonlítható „öltözékben” tündököltek.


A mai napig tartó mondjuk úgy fürdőruha hullám a 19. században indult el, amikor a nők földig érő vászonban fürödhettek, ami még víz hatására sem látszik át + ennek tetejébe vagy is inkább alatta harisnyát kellett, hogy hordjanak. Ahogy telt az idő a ruhák egyre rövidebbek lettek, térdig értek, majd valamennyivel térd fölé is. A 20. században első ként Rita Hayworth volt az első filmsztár, aki a mellet magasra nyomó, combnál nem túlságosan bevágó fazonú fürdőruhát viselte, az 50-es évek híres filmsztárjai közt Marilyn Monroe is ilyet viselt.
 
 
A 70-es években hódító hippi divat eredményeként pedig megszületett a bikini viseletben a tanga illetve a háromszög alakú melltartó rész is. Ezek után pedig szabad a pálya mindenféle fazonú, színű, mintájú fürdőruha daraboknak.

2010-ben pedig hölgyeim és uraim, lehet ámulni, bámulni, vagy ötleteket gyűjteni:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ta.
 
 
 
 

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!