2010. május 25., kedd

Dzsudzsák Kecskeméten szorított a Debrecennek

Azon szerencsés nézők egyike lehettem pünkösd vasárnap, akik látták, hogyan győzi le a Kecskeméti TE a Soproni Liga bajnokát a DVSC-TEVA-t. A hangulat, amit a nézők átélhettek egyszerűen leírhatatlan, de én szeretem a lehetetlen küldetéseket.

Elöljáróban annyit, hogy a KTE csapata ebben az idényben nem volt az igazi. Gondoljunk csak a sorozatos döntetlen meccsekre, amelyek nagy része az utolsó pillanatokban változott. Ezeken a meccseken általában az ellenfelek szerezték meg a vezető gólt. Ezt kellett a fiúknak kiegyenlíteni, majd meg is szerezni a vezetést. Sikerült is szinte minden esetben.
Ámde az utolsó 3-4 percben született meg ellenfeleink egyenlítő találata, s így több győzelem is kicsúszott a kezeink közül.

Az 1 pontok nem sokat segítettek feljebb jutni a tabellán. A csapat próbálkozásai nem hoztak nagyobb sikereket. Össze kellett szedniük magukat. Mi meg "élvezhettük" az ingyen meccseket.
Az utóbbi időben viszont talpra állt a csapat. Sikerült győzniük több mérkőzésen is. Idegenben "vertük meg" az MTK-t, itthon pedig a Kaposvárt.

Most pedig az idény - nem túlzok - legjobb meccsét láthatta az, aki nem volt rest kilátogatni a Széktói Stadionba. Igazán jó mérkőzés volt. Olyan megoldásokat és cseleket láttunk, mint még szinte soha. A fiúk tényleg játszottak, nem volt az a görcsös játék. A nézőtéren is élvezte mindenki. A kemény harc eredménye a meccs 45. percében Csordás Csaba által rúgott gól. A rendkívül jó védekezés következtében a legvégéig maradt az eredmény.

De, hogy Happy End legyen a vége, nemcsak a KTE drukkerek örülhettek, mivel a vég előtt pár perccel megérkezett a hír, amire minden debreceni vágyott. A győriek legyőzték a VIDEOTON FC-t és így Debrecen lett a bajnok. A féktelen ünneplésben a debreceni szurkolók ellepték a pályát és együtt ünnepeltek a csapattal. Így az aranyérmek és a kupa átadására a VIP szektorban került sor.

Aminek még örülhetett a Debrecen csapata, hogy egy régi ismerős is tiszteletét tette a meccsen. Dzsudzsák Balázs is szorított egykori csapatának, ő jelenleg a PSV Eindhoven játékosa.

Egy szó, mint száz: ennek a meccsnek a végén mindenki ünnepelt és nem számított az sem, hogy milyen színű sál volt a nyakában.


Harkai György

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!