2010. április 5., hétfő

húsvét-hétfő a fiúk szemével

A fiúk is megosztottak locsolás kérdésben, bár talán kicsit aktívabbak, mint a lányok - bár ha magamat nézem, én már évek óta nem járok, egyedül édesanyámat locsolom meg egy kis vízzel, bár néha nehéz legyőzni az ellenállását - utána persze örül, hogy a picike kisfia gondolt rá.
Srácok, ha gondoljátok, ti is írjátok meg a mai élményeiteket a zsengemet@gmail.com címre! Mi folyamatosan feltöltjük.

Álljon hát itt néhány élménybeszámoló:

Ádám:
Kábé 2 helyre mentem locsolkodni. Rájöttem, hogy a locsolkodás ma már nem népszokás, hanem simán egy gesztus, amivel az emberek nagyon óvatosan bánnak, és így kezd kihalni. Úgy gondolom, hogy már egy kicsit elavulttá vált ez a szokás. Én úgy próbáltam meg ezen a két helyen feldobni a dolgot, hogy nem régies nyelvezetű verseket mondtam ("rózsavízzel megöntözöm a hölgyeket"), hanem saját költésű rímeket rögtönöztem, amelyek inkább voltak poénosak, mint szépek. :D

Balázs:
Először édesanyámat locsoltam meg reggel az ágyban. A napot fél 9-kor kezdtem. Ekkor elindultam a körutamra a házunkban, mely egy 10 emeletes panel, hogy az ott lakó hölgyeket meglocsoljam. A mindenféle csicsa-micsa kölnik helyett idén egy egyszerűbb kölnivel indultam el. Locsolásomért festett piros főtt tojást, csokitojást és/vagy pénzt kaptam. A délelőtti körút után jött a nagycsalád, ezért kocsiba ültem szüleimmel s Szentendrére utaztunk az unokatestvéremékhez, ahol már nagy szeretettel vártak a rokonok. Én szeretem a régi örök értékeket megőrizni, ezért a hagyományos "Zöld erdős" verset szavaltam el. A finom sonka mellett kolbász, cékla, saláta és zserbó is várt az asztalon. Idén húsvétkor is nagyon jól szórakoztam.

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

3 komment:

Névtelen írta...

Kedves Ádám!

Örülök hogy rájöttél, hogy "a locsolkodás ma már nem népszokás" de ahelyett hogy tettél volna ez ellen, te is csak 2 helyre mentél el, pedig nem hiszem el (kizártnak tartom), hogy nem lett volna több lány ismerősöd...
Ezt nem bántásnak szánom, de gondolj bele, ha te is már csak 2 helyre mész el, akkor mi lesz a gyermekeddel, ő már nem is fog sehova sem elmenni, és ha mindenki így fogja gondolni, akkor nem lesz többé húsvét??
Ezen kéne a mai világban változtatni.

Üdv: egy kedves NEM meglocsolt ismerősöd....

Névtelen írta...

Kedves NEM meglocsolt ismerősöm!

A helyzet az, hogy a húsvét nemcsak a pasik, de a csajok körében sem népszokás, így miért menjen az ember olyan helyre, ahol nem látják szívesen?

Ezen a két helyen már előre tudtam, hogy szívesen várnak, ezért én is szívesen mentem.
Jövőre húsvét előtt szerintem készítek majd egy kérdőívet, és szétküldöm a csaj ismerőseim között.
"Ha elmennék meglocsolni téged húsvétkor, szívesen látnál?"
és aki az "Igen"-t X-eli be, ahhoz elmegyek.

Nem tudom, hogy ki vagy, de ha leírod a neved, akkor neked már nem küldök jövőre kérdőívet, hanem alapból rajta leszel a listán.

Üdv:. egy locsolkodó, aki nem tudja, hogy hol várják szívesen, és hol küldik el inkább a francba, ezért csak a tutibiztos helyekre megy :)
(B. Ádám)

Sony(Balázs) írta...

táááccikkkk:) nágyooon táááccikkkk éz á viiitáá:D

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!