2010. április 17., szombat

Pénzpiramis

A legszebb piramis a világon!

Mint minden piramis építés, ez is az építőanyagok beszerzésével kezdődött. Az egyik forgalmas kereskedelmi útvonalról sikerült beszereznem egy újfajta, minőségi építőanyagot. Legelőször az alapokat raktuk le. A piramisnak stabilan kellett állnia. Lassan haladtak előre az építés különböző fázisai, de az építészek nagyon kitartóak voltak.

A tervek szerint 1 hónap alatt készen lett volna a piramis, az építés azonban elhúzódott. Végül 3 hónap lett belőle, de megérte. Amint a helyére került az utolsó darab is, a piramis ragyogása a szívünkig hatolt.

A végső bemutatón már mindent értettem, de aztán ránéztem a fáraó arcára is. Ugyanazt láttam rajta, amit a legtöbb ember arcán. Számára is ugyanazt jelentette ez a piramis, mint másoknak. Aztán lassan rám nézett, és ki is mondta a szavakat, melyeket már én, és mindenki más már megfogalmazott magában: „Ez a legszebb piramis a világon!”

A következő sok-sok évben a fáraó csak ennek a piramisnak élt. Imádta a piramist, ezért amikor néha eltűnt egy-egy eleme, dühös és ideges lett, és minden energiáját arra fordította, hogy pótolja azokat, sőt, hogy a piramis még nagyobb legyen, mint amekkora eddig volt. Legyen nagyobb, és nagyobb! Több, szebb, csillogóbb! Bármi áron!

A fáraó így élte le egész életét, azonban a piramis sosem lett tökéletes. Mindig ez volt a leggyönyörűbb dolog számára a világon, de a pénzpiramissal sosem volt teljesen elégedett…

WaspKnive (G&WM)


Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!