2010. április 12., hétfő

Show-táncverseny Kecskeméten!

2010. április 11-én rendezték meg a IV. Kecskeméti Show-táncversenyt, és az azt követő esti gálát a Grapevine Show Dance Club előadásában.

A versenyt hatalmas előkészületi munka előzte meg, a szervező, Grapevine iskola részéről. A sok lelkes klubtag segédkezett a belépő-karszalagok osztásában, a tánciskolák elhelyezésében, a zsűri ellátásában és hogy a résztvevők kéréseit, igényeit teljesítsék. A segítők között voltam én is, fárasztó munka volt az egész napos gürcölés, de megérte.

A sportcsarnok elé reggel 8 körül sorra érkeztek a nagyobbnál nagyobb buszok a táncosokkal, akik izgatottan magukhoz szorítva hozták fellépő ruháikat és a koreográfiájukhoz szükséges kellékeket. Rengeteg látványos fellépő számot láthattunk, összesen 143 produkciót. A ruhák is rendkívül ötletesek voltak, és egyediek. Voltak, akik nagy hangsúlyt fektettek a jelmezekre, mások egyszerűbben, de ötletesen oldották meg fellépő ruhájukat. A tánckategóriák között szerepelt hiphop, show-tánc, társastánc, illetve voltak szólók, duók, kis-és nagyformációk is.

Miután a versenyszámok rengetege a végéhez ért, a zsűri egy hosszas tanácskozásra indult a helyezéseket illetően. Az eredményhirdetésre délután fél 6 körül került sor, ahol számos kupa, ajándék és oklevél is kiosztásra került a sok mosolygó táncos között. A nap folyamán két fiatal táncost is elkaptam néhány kérdés erejére. Egy lányt, a Grapevine tánciskolából, Ivicz Dórát és egy fiút, aki Grapevine-os is és Dance for Art-os is, Kovács Sándort.

Minden évben ellátogatsz erre a versenyre a tánciskoláddal?
Dóra: - Igen, segítőként és szurkolóként minden évben részt veszek, de versenyzőként is szerepeltem már.
Sándor: - Már 4. éve ellátogatok erre az eseményre.

Melyik táncstílust kedveled a legjobban és tartod egy ilyen megmérettetésen versenyképesnek?Dóra: - A show-táncot. Szerintem ez a táncstílus nagyon jó ötleteket, elemeket hordoz magával. Izgalmas és egy jó show-témával nagyon látványos és élvezhető lehet.
Sándor: - Én a kortárs táncot részesítem előnyben, mert egy különleges stílus, jellemző rá a feszesség, a kifinomult, lágy mozdulatok.

Miért pont a táncot választottad hobbinak?
Dóra: - Mert megfogott benne, ahogy egy táncos a zenére mozog látványos ruhákban, és hogy ki tudja fejezni érzelmeit a táncában, ami ettől lesz szép és izgalmas.
Sándor: - Sokáig úsztam, a sok fárasztó edzés után valami könnyebbre, menőbbre vágytam, így jött szóba a tánc.

Milyen eredményre számítasz?
Dóra: - Természetesen 1. helyre, de minden helyezésnek nagyon fogok örülni.
Sándor: - Idén csak szurkolni jöttem, de remélem sikerül majd tánctársaimnak helyezést elérni.

Az este fénypontja pedig a táncgála volt a házigazda előadásában. A Grapevine-osok show-táncot mutattak be, ami a színekről, keveredésükről szólt, a fekete, fehér színről. A látványos előadások, szereplők között voltak nagy labdával táncoló fiúk és lányok, kis angyalkák, boszorkányok, gengszterek, zombik,3 arcú lények, indiai nők, szteppesek és break-esek.

Majd ezt követően egy hatalmas, közös táncolásra került, ahol élő zenekar muzsikált, lecsalogatva a nézőközönséget. Fergetegesen sikerült a 2010-es verseny és táncgála. Reméljük jövőre még több ötletes koreográfiát láthatunk, még több kupát szorongató boldog arcot és szerető táncost.

Dóri


Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

1 komment:

Névtelen írta...

A képen:)Én vagyok a láány:)
Dejoóó látni:)

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!