2010. április 7., szerda

Irány az Egyesült Királyság! 4.

Tipikus angol reggelinket elfogyasztva, amely müzliből és pirítósból állt, búcsút intettünk a tipikus angol háznak egy napra, és beültünk egy tipikus angol autóba, mellyel a tipikus angol anyuka szállított el minket. Hm de jó volt hogy mindenki a másik irányból akart belénk jönni…

No meg amikor a körforgalomban nem tudtam, hogy hol áll a fejem… Na de mindezt ellensúlyozta, hogy az anyuka Pixie Lott-ot hallgatott és közben énekelte a dalokat :)

A vasárnapi „menü” a következőből állt: Stratfordban megnéztük Shakespeare és Anne Hathaway (Shakespeare felesége) szülőházát. Shakespeare 18 éves korában vette feleségül a nála 8 évvel idősebb Anne-t, aki ekkorra már 3 hónapos terhes volt. Tavaszra pedig világra jött Shakespeare elsőszülött gyermeke, Susanna, 2 évvel később pedig Anne ikerfiúkat szült: Hamnet-et és Judithot. Hamnet 11 éves korában, egy ismeretlen betegség következtében meghalt, a tudósok azt feltételezik, hogy ez vitte rá Shakespeare-t a Hamlet megírására.

A következő megállónk pedig az oxfordi Christ Church College volt, ami sokáig székesegyházként működött, azonban most már több mint 400 diák otthona. A hely igen kedvelt a rendezők szempontjából, a Harry Potter-ben lévő roxforti nagyterem is itt található, de a kastély részleteit Lewis Caroll’s Alice Csodaországban jelenetei közt is felfedezhetjük.

Ez a nap ezzel telt el, este hét órakor ismét köszönthettük Bernie-t, az angol anyukát és családját. Az apuka, John, legidősebb gyermekük, Connor, aki egyetemista volt. Majd jött Bob, aki olyan 16-17 körül lehetett, majd a 12 éves Mary és egy 8 éves forma kislány, akinek sajnos nem tudtuk a nevét. Ezen kívül volt egy kutya is a házban, és néhány nappal az érkezésünk után két kiránduló osztrák lány is fellépett a fedélzetre.

nelli.=)

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

3 komment:

Névtelen írta...

Aranyos írás!

patya írta...

Aranyos írás

Nelli írta...

köszi, igyekszem :)

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!