2010. április 4., vasárnap

Irány az Egyesült Királyság! 1.

A hosszas autóbuszút alatt sikerült kiötlenem, hogy mégis hogyan fogjak hozzá a beszámolóhoz. A terv pedig a következő: minden nap új cikket írok az elmúlt 10 napról, de mindig csak egy nap történését írom le. Így egy mély lélegzetű, tartalmas beszámolót tudok a szemetek elé varázsolni.

Azonban tökéletes tervemet már az első nap írásakor meg kell bontanom, ugyanis a március 24.-ei nap sok izgalmat nem tartogatott, csak egy 4 óra hosszás dugót az autópályán. Ami annyit jelentett, hogy 16:00-kor elindultunk és tíz óra után keveredtünk át Ausztriába.

Jó, mi?

Nos hát mondanám, hogy azt az éjszakát végig szunyáltuk, de akkor hazudnék… Még a fejemet úgy ahogy kényelembe tudtam helyezni, na de a lábaimmal konkrétan nem tudtam mit kezdeni. Éjjel kettőre elhelyezkedtem, de persze mikor álljon meg a busz egy háromnegyed órás pihenőre?-Éjjel kettőkor.

Na nembaj. Végül is magam sem értem, hogy hogyan, de elaludtam, és úgy kábé 5 órát sikerült kihoznom az éjszakából.

Másnap délre értünk Brüsszelbe. Ahogy kiszálltunk a buszból, már egyből láthattuk Brüsszel egyik nevezetességét, a Szt. Mihály katedrálist. Az építmény szerepe igen fontos, sok esküvőt és temetést tartottak itt a 20. században is, például Fülöp belga koronaherceg és Matilda brabanti hercegnő esküvőjét.

Tovább sétálva megismertük Brüsszel legismertebb szobrát, a Manneken Pist, ami magyarra fordítva pisilő kisfiút jelent. A közel 50 cm-es szobrocska a legenda szerint egy brüsszeli kisfiú szobra, aki egy ostrom alkalmával rávizelt a támadók bombáinak gyújtózsinórjára, ezzel megmentve a várost.

A 15. században a szökőkút már biztosan a városban állt, és 1987-re elkészült a szobor nőnemű párja pár utcával arrébb a Jeanneke Pis, ami egy befont hajú kislányt ábrázol, miközben elégedett arccal pisil.

A Grand Place-en folytatva utunkat megnéztük a városházát, és igazi belga csokit kóstoltunk.

Szabadidőnk nagy részét a hangulatos sikátorokban töltöttük, ahol minden harmadik üzlet édességbolt volt, és minden souvenir-boltban találtunk Manneken Pis szobrocskát.

És még mielőtt megrohamoztuk volna a buszt, Brüsszel másik nevezetességét, a vas-atom modelljének 160 milliárdszorosára felnagyított mását is lefényképezhettük.
 
nelli.=)

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

2 komment:

Névtelen írta...

Jó út lehet. Amúgy az Atomium nem a szén, hanem a vas kristályrácsát jeleníti meg.

Nelli írta...

jó, persze :) én és a kémia...

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!