2010. április 6., kedd

Irány az Egyesült Királyság! 3.

Utunk harmadik napján gyalogtúrát tettünk Londonban. A busz lerakott minket a Temze (vagy Thames -> nekem mindegy) folyó partján és majd csak este láthattuk újra a buszsofőrbácsikat. Minden a London Eye-al kezdődött…

Szép szürke idő volt (ezt a képeken is láthatjátok) de a London Eye, a világ egyik legnagyobb óriáskereke már ekkor kiváltott belőlem egy „Aaa”-t. Felülni azonban csak este tudtunk rá… Annyit elmondok, hogy a Temze egyik oldalán van ugye a parlament és hozzá tartozó óratorony, a Big Ben (megjegyzem, a Big Ben név nem a toronyé, eredetileg csak a harangját hívták így) a másik oldalán pedig a London Eye. Mit akartam ebből kihozni? Sejtelmem sincs. Na mindegy.

Szóval elindultunk a Big Ben felé, megkerültük a parlamentet, lefotóztuk a Viktória-tornyot, ami a parlament legmagasabb tornya. Ja és a Westminster Apátsághoz vezető úton alkalmunk nyílt megcsodálni az angol közlekedést. Tudjátok, milyen ötletesek az angolok? Rá van írva a járdapadkára a zebra előtt, hogy „Look left” (nézz balra) vagy „Look right” (nézz jobbra), ezzel könnyítve a túristák és a kisgyerekek tájékozódását.

Tehát ha kimész Londonba és tudod, hogy melyik kezed a bal és melyik a jobb, elméletileg tudsz gyalogosan közlekedni. Az, hogy gyakorlatilag tudsz-e, az más kérdés…
Nos tehát mint mondtam, a következő célállomás a Westminster Apátság volt. Sajnos az épület területén tilos volt a fotózás, szóval ezt bebuktátok. :) Hódító Vilmos kora óta Anglia illetve az Egyesült Királyság valamennyi királyát az apátságban koronázták meg, itt temették többek közt Diana hercegnőt, és II. Erzsébet édesanyját 2002-ben.

Következő uticélunk a Buckingham palota volt, melyet a St. James park átszelésével értünk el. Az őrségváltás végére sikerült odaérnünk, a palota előtti tér dugig volt emberekkel, így nem sokat láttunk belőle. Az épület tetején lobogó angol zászló jól mutatta, hogy a királynő házon belül van, a kastély belsejét pedig amúgy is csak nyáron lehet látogatni, amikor a család máshol időzik, szóval ezt meg mi buktuk be. :)

Ezután pedig elsétálunk a Trafalgar térre, melynek középpontjában az 52 méter magas szobor áll, mely Nelson admirálisnak állít emléket. A téren található a National Gallery, a Nemzeti Galéria, ahova szintén bementünk és szintén nem lehetett fotózni. Mindezt megjárva tértünk vissza a kezdőponthoz, vissza a Temzéhez, a London Eye-hoz.
Némi várakozás után pedig bejutottunk a mintegy 25 fő befogadására képes üvegkapszulákba, és fél órán keresztül, míg a kerék körbement, nem volt más dolgunk, mint csodálni London szépségét :)

nelli.=)

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!