2010. április 3., szombat

Tokio Bécsben

Március 30-án apukámmal Bécsbe utaztam a Tokio Hotel koncertjére. Mikor megérkeztünk a Wiener Stadthalle csarnokhoz, az épület előtt már kígyózott a sor. Sok magyar rajongóval is találkoztam (akik sok magyar szemetet -ásványvizes üveget,és magyar magazint- is hagytak maguk után...)

Többek között találkoztam egy kedves kecskeméti ismerősömmel, Vary Key-el, vagyis Sebők Diánával. 
- 18 éves vagyok, egyedül jöttem Bécsbe a szüleim engedélyével. Vonattal érkeztem, retour jegyet vettem. Egy barátnőmmel foglaltunk szállást. Reggel 8 óra óta állok itt. Most éppen arra várok, hogy beengedjenek minket a Stadthalle-ba, ez elvileg 6 órakor fog megtörténni. -mondta Vary.

-Melyik a kedvenc dalod az együttestől?
- A Schrei albumról az Ich bin nich ich, a Zimmer 483-ról a Wo sind eure Hande és a Heilig, az új albumról pedig a Lass uns laufen és a Für immer jetzt.

-És mi a véleményed arról,hogy angolul is énekelnek?
- Szerintem ez teljesen normális, hogy egy zenekar nemzetközileg is sikeres akar lenni. A rajongóknak el kell fogadni, hogy ezt nem lehet elérni, úgy hogy csak német dalokat írjanak, bár ez nekik sikerült volna.

-Mit gondolsz az énekes,Bill új stílusáról?
- Nekem még meg kell szoknom. A régi is tetszett, de szerintem egy frontembernek úgy kell kinéznie, hogy felkeltse az emberek érdeklődését. Úgy gondolom, hogy ez Billnek sikerült.

Ahogy Vary is említette, 6 órakor kinyíltak a kapuk, és a csarnok tele lett sikítozó rajongókkal. A lányok többsége a szuvenír pultot vette célba, ahol pólókból, poszterekből, táskákból és bögrékből lehetett válogatni. A koncert eredetileg 7 órakor kezdődött volna, ám a kezdés elhúzódott 8 óráig. A show egyszerűen fantasztikus volt. Tökéletes stúdió-hangzás (az énekes mikrofonhibájának ellenére is), színpadi effektek és különleges fellépőruhák.

A dalok sorrendje:
Komm
Menschen Suchen Menschen
Ich Brech Aus
Kampf Der Liebe
Lass Uns Laufen
Hey You
Alien
Übers Ende Der Welt
Humanoid
Geisterfahrer
Dogs Unleashed
Träumer
In Your Shadow
Automatisch
Screamin'
Sonnensystem
Zoom
Durch Den Monsun
Für Immer Jetzt

Az együttes többnyire, a 2009-es Humanoid című album dalaiból játszott, de a régebbi lemezeikről is felcsendült néhány jól ismert dallam. A zenekart 3-szor visszatapsolták, ráadásszámként a Tokio Hotel első slágere, a Durch den Monsun is elhangzott. A fellépés fénypontja szerintem a Dogs unleashed című dal előadűsa volt, amikor Bill, a csapat énekese egy füstfelhő mögül egy motoron ülve jelent meg. Különlegesség, hogy a basszusgitáros, Georg Listing nem csak az általa megszokott hangszeren, hanem zongorán is játszott. A frontember ikertestvére, Tom Kaulitz sem okozott csalódást, hiszen a fekete fonatokra cserélt barna raszta tincsei nélkül is sikerült megdobogotatnia a a lányok szívét. A dobok mögött ülő Gustav Schafert sem kellett félteni a rajongóktól, akik kisebb csatát vívtak kedvencük törölközőjéért, valamint vizespalackjáért. A Welcome to Humanoid City turné bécsi állomása egy felejthetetlen élmény számomra.

Viki.

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

3 komment:

rajongóóó írta...

Nagyon ott vagytok! Nem semmi, hogy egy kecskeméti blog ilyenről tudósíthat. Nem is hiszem el. Beírom a keresőbe, hogy Tokió bécs és egy kecskeméti oldal személyes élményeket ír....Ugye lesz ilyen máskor is????

Viki írta...

köszönöm,igyekszem.hát ha lesz valami tokio hoteles információ,akkor ezt megosztom.szoktak lenni fantalálkozók is a városban....

VaryKay írta...

Köszi:D Basszus nagy megtiszteltetés:D Imádlak titeket!^^ Puszi

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!