2010. március 5., péntek

Break Kecskeméten

A break tánc az Egyesült Államokban alakult ki, hip-hop zenére. Eleinte különleges, szelídebb mozdulatok voltak rá jellemzők, de mára már elég komoly akrobatikus elemeket is tartalmaz. A break a bandaháborúk szolidabb változata, ez a tánc akadályozta meg, hogy az Egyesült Államokban a színes bőrűek egymást fegyverekkel fenyegessék.
 Nekem is nagyon tetszik ez a tánc, de maga a stílus is. Az a nagy lazaság és fizikum, amit a break-esek mutatnak igen ütős. Amikor elhatároztam, hogy csak azért is meg tanulok táncolni, sajnos nem volt edzés Kecskeméten. Néhány hónap elteltével azonban az egyik tánciskolában indult break táncoktatás, és az egyik osztálytársammal el is mentünk megnézni, vajon milyen. Nagyon tetszett, főleg az a sok forgáspörgés és a rengeteg freeze. Megbeszéltük, hogy beiratkozunk, és így is lett. Már lassan 2 éve nyomjuk és tapasztaljuk, hogy tényleg nagyon nehéz. Nagy fizikai erőnlétet igényel, pedig mi nem is gondoltuk volna erről. De mi elszántak voltunk és akkor is tovább folytattuk, amikor nem ment semmi sem. Ez elég nagy kitartást kíván, mert nem könnyű egy nagy esés után visszamenni és csak azért is megcsinálni egy mozdulatot. De megéri! Most már egy másik tánciskolában vannak az edzések és nagyon jó hangulatban telnek. Nem nézik le a kezdőket, inkább segítenek nekik. Nem vagyunk sokan, olyan 10-en kb.
Ha érdekel ez a tánc, akkor küldj kommentet és elmondjuk hol lehet megnézni egy edzést, majd utána eldöntheted, hogy csatlakozol-e a csapatoz, vagy sem. Ha valakit inkább a Hip-Hop vagy esetleg más stílusú tánc vonz, az is benézhet, mert elég sokszínű táncoktatás folyik.

 
 
 
Grenn(G&WM)

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

4 komment:

Dorka írta...

Engem érdekelne, szeretnék több infót róla. :)

Névtelen írta...

itt az msn címem: bmx.trane@hotmail.com vegyél fel és akkor több infót is megtudhatsz;)

Grenn(G&WM)

Névtelen írta...

hova írjam be

Névtelen írta...

Sia!!

megtudná momdani hogy mikor és hol van?

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!