2010. március 15., hétfő

Túlélés a falak között

A cikk lényege szimpla szórakoztatás, senkit nem akar ösztönözni semmilyen törvénybe, illetve iskolai házirendbe ütköző cselekedetre!

Számos műsor szól arról, hogyan éljünk túl a vadonban, a különböző erdős, mocsaras vidékeken. De egy műsorban sem szerepel a legkietlenebb, legzordabb hely a világon, ahol még a legkeményebb férfiak is sírva fakadnak. Ahol a legnagyobb ellenségek nem a vadállatok, és ahol a túlélés mindennél fontosabb. Kedves Olvasók, a Zsengemét most megmutatja nektek, hogyan éljetek túl a legdurvább közegben: az iskolában…

Első lépésként, mint minden túlélés alkalmával, vizet és élelmet kell szerezni. Az iskolában azonban a túlélés legfontosabb fegyvere: a puska. Élelem nélkül az ember kibírja 1 hétig, víz nélkül 3 napig, puska nélkül viszont, csak az első nyelvtan dolgozatig.

Először tehát puskát kell találni. Ennek legkönnyebb módja, ha észrevétlenül be tudunk jutni az info-terembe, le tudunk tölteni egy puskát a netről, és azt ki is tudjuk nyomtatni. Ha nincs internet, akkor magunknak kell megírni a gépen. Amennyiben ez nem válna be, akkor marad a B terv, mi szerint összeverjük az egyik évfolyamtársunkat, és halált megvető bátorsággal ellopjuk tőle. Így más kárára ugyan, de mi túl tudunk élni. Aki békésebb módszert keres, az vásárolhat is egyet a felsőbb évesektől, így viszont jelentősen csökkenti az élelemszerzési esélyeit a büfében. Legvégső esetben kézzel is írhatunk egyet, ezzel viszont nagyon sok időt és energiát veszítünk, de még mindig kevesebbet, mint a tanulással. Ne felejtsük el, hogy puskából sosem lehet elegendőt gyűjteni!

Ha megvan a puska, akkor koncentrálhatunk a második legfontosabb dologra: az élelemre. Legjobb, ha van nálunk néhány pénz, mert így már csak a büfé előtti soron kell átküzdeni magunkat, és az élelemgondot már ki is pipáltuk. Megesik, hogy nincs nálunk pénz. Ez esetben ötféleképpen juthatunk pénzhez: 1. csak simán elvesszük a gólyák uzsipénzét, 2. védelmipénzt szedünk a gólyáktól, 3. koldulunk, azt remélve, hogy hátha a szép szemeinken megesik valamelyik csajnak a szíve, 4. kiraboljuk az iskolapénztárt, 5. kiraboljuk a büfét. Mindig az adott helyzetünktől függ, hogy melyik a jó túlélési stratégia.

Eljött a következő lépés: friss vízhez kell jutnunk. Friss vizet mindig a „WC” feliratot követve találhatunk. Ahhoz, hogy eljussunk az ezüst-forrásig, többnyire át kell verekednünk magunkat a kifejlett felsőbb évesek tömegén. Jó taktika, ha becsöngetés után indulunk el vizet keresni, mert olyankor kevesebben vannak, és nem olyan ingerlékenyek. Ha bejutottunk a wc-be, ne törődjünk a leesett szappanokkal, csak próbáljunk minél gyorsabban, minél több vizet raktározni az üvegeinkben, hogy jó sokáig ne legyen rá gond.

Utolsó lépésként egy jó menedéket kell építenünk, ahol átvészelhetjük a nap hátra levő részét. A legjobb menedékekért mindig meg kell küzdeni. Ezek általában a hátsó sorok valamely szélső padjai szoktak lenni. Itt érezhetjük magunkat a legnagyobb biztonságban az egyik veszélyes ellenséggel, a tanárral szemben. Ha mindent jól csináltunk, akkor elég puskánk, élelmünk és vizünk van ahhoz, hogy átvészeljük akár a 9-10-edik órát is. Ez után jönnek majd segítségünkre a szüleink, haverok, vagy éppen a busz, amivel végre kijuthatunk erről a zord és kietlen helyről.

WaspKnive (G&WM)

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

3 komment:

Névtelen írta...

Épp ma láttam egy filmet a Discovery-n. A fickó azt mutatta meg, hogy egy lakatlan szigeten, egy darab késsel, hogyan élhetjük túl a katasztrófát. Kókuszlevet ivott, kókusz olajjal védte magát a naptól, tengerisünt evett nyersen, halat sütött csiholt tűzön és katamaránt épített bambuszból. Érdekes volt.

niel írta...

nagyon ütős lett fiúk :D

Nelli írta...

aa hát ez tök jó :)
én szakadtam. :) főleg a puskás résznél :)

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!