2010. március 13., szombat

Kisállat tanítás

A kisállatok betanítása nagyon jó szórakozás az állatnak és a gazdinak egyaránt. A legtöbben úgy gondolják, hogy csak a kutyák taníthatóak, de a macska is épp olyan dolgokat képes megtanulni, sőt az aggility-zést már nyulaknak és némely rágcsálóknak is sikeresen megtanították.
Az állatok betanításában fontos, hogy az állatot mindig csak jutalmazni szabad, büntetni sosem. Így csak a pozitív tapasztalat rögzül majd az állat tudatában. A jutalmazásra kezdetben kiváló eszköz a jutalomfalat. Ha az állat már megtanult egy trükköt, akkor már elég csak dicsérettel is megjutalmazni.
A klikker módszer egy újfajta kisállat tanítási módszer, amit főleg a kutyáknál és a macskáknál alkalmaznak. A módszer azon alapul, hogy ha az állat valamit jól csinál, a gazdi megnyom egy kis szerkezetet, ami kattanó hangot ad ki, majd megjutalmazza az állatot. Az állatnak nemsokára a kattanásról a jutalom fog eszébe jutni, és így tudni fogja, ha egy feladatot jól hajtott végre.
Végül néhány videó a betanításokról. Az első videót én dobtam össze, csak most, így gyorsan, hogy megmutassam, mire tanítottam meg Lidi cicámat. Bárhova felugrik, illetve le is jön onnan, ha parancsolom neki. Erre már egy másik, régebbi cicánkat is megtanítottam (Cikkcakk aka. Cikkó), csak ő most épp csajozott, szóval nem ért rá szerepelni a filmben.
Lidinek épp eladósorban vannak a kölykei, akit érdekel, ezen itt megnézheti őket.


WaspKnive (G&WM)





Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!