2010. március 4., csütörtök

Igenis ciki a cigi!

A cigiről nekem elsősorban a fojtogató füst, a büdös lehelet, a sárga fogak és az egészségtelenség jut eszembe. A mi iskolánkban is vannak dohányzó fiatalok, ám ezt inkább tartjuk cikinek, mint menőnek.
 Tudom, valahol az a trendi és nagyfiús-nagylányos ha valaki dohányzik, de minimum iszik. Szerintem és még sok más fiatal szerint is ez inkább taszító, mint vonzó. Nálunk, nálam, inkább az ápoltsággal és okossággal lehet kitűnni. Gondoljunk csak bele! Az országban a második legtöbb rákos megbetegedés a tüdőrák. És ezt mi okozza? A CIGI! Sok osztálytársamtól hallottam, hogy stressz ellen muszáj szívnia egy szálat. Ám meggyőződésem, hogy kellő akaraterővel bárki le tud szokni. Sok dohányos unja már a szülői kioktatásokat, tanároktól, osztálytársaktól a folyamatos intéseket. Ők értsék meg: Nem nekik, hanem maguknak csinálják a bajt! A dohányzás nem csak egyéni, hanem társadalmi, gazdasági és környezetszennyezési probléma. Hárommillió ember haláláért felelős évente a dohányzás világszinten. Szerintem a cigi ciki!

k.l.

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!