2010. március 5., péntek

Sportbicók

Jön a tavasz… Kecskemét utcái hamarosan újra megtelnek az „utcakő-koptató” extrém sportbicósokkal. Még most az elején leszögezném, hogy kit nevezek extrém bicósnak.
- Ha te veszel egy bmx-et, amivel eljársz a suliba, és esetleg menőzöl a csajoknak a városközpontban, akkor nem bicós vagy, hanem gyökér!
- Ha rajongsz a bicókért, imádod az erejét, a racsni-kattogást, a küllők zenéjét. Ismered a márkákat, és a híres személyeket. Vannak példaképeid, és elismered a profikat, és te is olyan szeretnél lenni, akkor Te bicós vagy!
Az egész lélekben dől el. De persze a bicósnak se tilos kicsit bevágódni a csajoknál.. Sőt, kifejezetten növeli a sport iránti szeretetet az elismerés.
Néhány szó a bicósokról. Bevallom őszintén, nekem ez a kedvenc sportom (3 éve triálozok). Izgalmasabb és adrenalin-dúsabb, mint a sokak által kedvelt foci, vagy kosár. Külön szépsége, hogy nem szorulsz rá senkire. Nagyszerű érzés, hogy csakis Én irányítok, és szabad vagyok, azt csinálok amit akarok, megdöntve a gravitáció és a fizika törvényeit. 180 fok, 360 fok, szaltó, hátraszaltó, amit csak akarsz, rajtad múlik mit adsz be.
Végül az extrém sportbicók főbb fajtái:
1) Unicikli (egykerekű bicó)
a) Flatland (trükközés egy sima, egyenes talajon)
b) Trial (természetes és ember által épített akadályok legyőzése)
2) BMX (20 colos bicó kilépőkkel (pegekkel) vagy azok nélkül)
a) Flatland (trükközés egy sima, egyenes talajon)
b) Freestyle (betonon, felépített ugratón beadott trükkök pl.: szaltó, hátraszaltó, table top)
c) Street (utcai trükközgetés)
d) Dirt (homok ugratókon beadott trükkök pl.: szaltó, hátraszaltó, table top)
3) Dirt (Homok ugratókon beadott trükkök 26 colos, ált csak első teleszkópos bicóval. pl.: szaltó, hátraszaltó, table top) [Gyakran 26 colos dirt bicókat átépítenek úgy, hogy alkalmas legyen Freestyle vagy Street trükközésre.]
4) Downhill (Erdős talajon, gyakran hegyről, dombról lefelé száguldás. Egyenetlen talaj legyőzése. A bicó ált. vagy csak első, vagy összteleszkópos)
5) Trial (20 vagy 26 colos teleszkóp és ülés nélküli bicó. Természetes és ember által épített akadályok legyőzése. Helyből ugrás magasra és messzire, saját erőből és technikából.)
Röviden nagyjából ennyi.
Minden fiatalnak őszintén ajánlom az extrém bicózást. Nagyszerű sport. Kecskeméten elsősorban a műkertvárosban van rá lehetőség, a KTE pálya melletti gyakorlópályán, no meg persze „koptathatjuk” az utcaköveket is…

 
 
 
 
WaspKnive (G&WM)

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!