2010. március 1., hétfő

Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak

Megnézve a filmet a kérdés rögtön adódott a számomra: Mit akarhatott a rendező? Véleményem szerint úgy gondolta, hogy ismételjük meg a Harry Potter kasszasikerét és gazdagodjunk tovább.
Legalábbis ezt mutatja a HP, és a Villámtolvaj közti hasonlóság. Egy az egyben lejön az, ami Potterékkel történt. Percy Jackson, a film Harryje, egy isteni sarj, Posszeidón fia. Persze ő erről nem tud, mint ahogy arról sem, hogy milyen erők vannak a birtokában (csak nem emlékeztet ez minket valamire?) Bekerül egy táborba (kb. Roxfort) ahol hozzá hasonló lények (nem csak emberek) laknak. Itt megismerkedik Annabethel, az okos és tapasztalt lánnyal (tiszta Hermione) aki Athéné lánya. A történet ott indul, amikor hősünk megtudja, hogy Hádész elrabolta az anyját, és Zeusz ellopott villámáért cserébe visszaadja. Percy és barátai (megint HP) elindulnak az alvilágba Sallyért… ennyit a filmről, most egy kis kedvcsinálót adok hozzá: Összességében nagyon jó a film, hihetetlen látványvilággal, a részletek kidolgozása is megállja a helyét. Persze a Serlock Holmes-ot nem éri utól ebben  Nem fogunk sírni a nevetéstől, de Humor Herold is beledolgozott azért a filmbe igen rendesen. Tökéletes film nincsen, de ez jobban megállja a helyét a filmek világában, mint az Avatar. Lehet háborogni erre a mondatra, de az Avatar nem film, hanem egy informatikai csoda. A Villámtolvaj tízes skálán nálam egy hetest kap. Jó szórakozást!

r.k.

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!