2010. március 3., szerda

Napjaink legjobb olasz énekese!

Eros Ramazottit napjaink legnépszerűbb olasz énekesének tartják, 1963. október 28-án született Rómában. Teljes neve: Eros Luciano Walter Ramazzotti. Gyermekkora óta zenél, először 1981-ben tűnt fel a Castrocalo fesztiválon, ahol döntőbe jutott. Különböző műfajokban énekel, leginkább a pop és a soft rock a kedvencei.
1982-ben jelent meg első kislemeze az, Ad un amico. 1984-ben megkapta az ,,Év Hangja” címet a Sanremói fesztiválon ,ahol a Terra Promessa című dalával nyert. Eros 1985-ben ismét szerepelt a Sanremoi fesztiválon az Una storia importante-val, amivel 6. helyet ért el, egy év múlva pedig az Adesso tu-val ismét első helyezett lett. Első duettjét Patsy Kensittel készítette el. 1988-ban adta ki az Musica é című lemezét, aminek címadó dalával később Andrea Bocellivel készített duettet. 1990-ben indult el a világhírnév felé, amikor Velencében bemutatta az 5. albumát, itt egy amerikai lemezcég vezetője meghívta New Yorkba egy fellépésre. 1993-94 között végleges világsztárrá vált !!! 1997-ben megjelent Eros válogatáslemeze ahol 14 ismert és 2 új dal szerepelt rajta. Rengeteg duettet készített többek között: Andrea Bocellivel, Cherrel ,Tina Turnerrel, Luciano Pavarottival, Anactasiaval és még sok más sztárral, legutoljára Ricky Martinnal készített duettet a Non siamo solit ,ami magyarul annyit jelent ,,Nem vagyunk egyedül”. Az albumait két nyelven készíti el, olaszul és spanyolul! Magyarországon 2001-ben lépett fel először a Kistadionban. 2003-ban megjelent 9. albuma , október 16-án a Papp László Sportarénában adott koncertet. Világszerte több mint 36 millió albumot adott el. 2009 májusában jelent meg legújab lemeze , az Ali e Radici, aminek legismertebb dala a Parla Con me, azaz ,,Beszélj Velem” című száma. Rengeteg helyen lehet hallani ezt a számot, nincs olyan nap, hogy ne játszaná a rádió. Eros legutóbb 2009 novemberében lépett fel hazánkban, és reméljük minél hamarabb ellátogat hozzánk.

Szepi

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!