2010. március 1., hétfő

Film: Sherlock Holmes

Ez a film kétségtelenül az elmúlt évek legjobban kidolgozott akciófilmje. Gondolom, a főhőst nem kell bemutatnom, hisz kizártnak tartom, hogy van ember, aki ne hallott volna Sir Arthur Conan Doyle mára már legendásnak mondható szerzeményéről.
Manapság minden sokat tudó felnőtt arról papol, hogy mindennek az őse Shakespeare. Nem akarom lehúzni szerencsétlent, de ilyet ő nem tudott összehozni. Az írók és a rendező megtalálta az aranyközéputat az akcióvígjátékok és az akciófilmek között, és összehozott egy olyan művet, ami izgalmas, mégis vicces, mereven nézzük, mégis nevetünk. Ezt Holmes személyisége teszi lehetővé. Utoljára a This Is It után volt ennyire erős katarzis élményem. Minden vicc nélkül mondom, két napig a filmmel álmodtam.
Na, akkor ejtsünk pár szót a szakmai dolgokról:
Ilyen szuper akciójeleneteket nem láthattunk eddig soha. Az ember azt várná, hogy azért a XIX. század vége fele, Holmes minden helyzetben a pisztolyhoz nyúl és szitává lövi az összes ellenfelének az agyát. SÚLYOS TÉVEDÉS! Az esetek 80%-ban bizony kő kemény ökölharcot folytat. Az a jelenet, amikor a ringben földbe döngöli azt a böhöm nagy állatot, az vitt mindent. A kukorica ott volt a kezemben, de elfelejtettem enni. Az egyetlen szépséghibája a filmnek az utolsó akciójelentet. Kicsit hozzáértőbb nézőknek egyből feltűnik, hogy az bizony bluebox-al lett csinálva. Nem lett a legjobb, de ettől eltekinthetünk, hisz előtte két órán keresztül szétfolytunk a székben, mert mozogni nem tudtunk, valósággal leszögelt a történet. 
Egy személyes jó tanácsom van: ne vegyetek sok kólát, mert bizony igen rendesen össze tudjuk magunkat izgulni a filmen, a pia az pedig tetézi a vágyunkat a pissoir fele.
Nálam a film tízes skálán kilences.
Köszi, hogy elolvastátok, jó szórakozást!

r.k.

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

1 komment:

Névtelen írta...

Azért az igazi Sherlock nem ököllel oldotta meg a dolgokat. Szerintem valaki nagyon forog most a sírjában. Ő azért volt az, aki, mert az esze úgy vágott, mint senkinek. Itt meg egy akcióhőst kreáltak belőle. Szerintem így melléfogás.

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!