2010. március 22., hétfő

Maffiaföldön jártunk

Szicíliáról sokaknak kapásból a maffia jut eszébe. Pláne akkor, ha az ember oda utazik. Minket is óvtak anno, hogy veszélyes, lopnak, ölnek, mogorvák. Semmi nem volt igaz.

Zsenge Zoli és jómagam Zsenge Gábor ( jó mi? ) nyáron Olasz körúton voltunk. Amikor kérdezték ismerősök, hogy mi a terv, elmondtuk, hogy "le Szicíliáig". Úristen, nem féltek?Jól meggondoltátok? Hát ott a maffia! Kaptuk ám rendesen. Pedig akkor még nem is mondtuk, hogy szállásunk a csillagos ég. Naná, hol máshol? Az interneten nevelkedett utazók naná, hogy körülnéznek ilyenkor a fórumokon. Tényleg? Lehetséges? Mindenhol azt írták, akik már voltak ott, hogy nem kell parázni. Turisztikai szakértők pedig egyenesen azt mondták, hogy maffia valóban van, de magukkal tolnának ki, ha zaklatnák az utazókat. Hiszen akkor ugrott a szórakozóhelyek látogatottsága. Nekivágtunk. Akkor is ezt tettük volna, ha mást olvasunk. Hiszen már minden le volt zsírozva. Azt tapasztaltuk végül, hogy semmi okunk aggódni. Kedvesek és segítőkészek voltak a szicíliaiak. Akik sértve érzik magukat, ha Szicíliáról és Olaszországról beszélünk külön. De hát, hogyan kérdezzük meg a nullnyelven beszélő rendőrtől, hogy hol van a komp, amely innen oda megy. Naná, hogy úgy, hogy Szicsíle tu Itáli. Nono - vágja rá. Szicsíle iz Itáli. Mindenzt bájos olasz ákcentussal. Azért érdekes egy vidék. Tenyérnyi lapos édes hagymájuk van és az őszibarack is lapos. A dinnye 20 kilónál kezdődik és margerita a pizza, nem margaréta. Amúgy ez nagyon finom. Szinte semmi nincs rajta, mégis isteni. Kecsapot ne kérj hozzá, mert kinevetnek! Ha spagettit akarsz főzni egy útszéli parkolóban, akkor előtte esélyed sincs az itthon bevált Trappista sajtra. Ellenben rengeteg sajtot találsz a boltokban, de vagy penészesek, vagy kemények, vagy nem is sajtok. Amikor nagy nehezen elmagyarázod a boltosnak, hogy reszelni fogod és puhábbat akarsz, akkor nem érti mit mondasz. Szinte fel van háborogva. Nonono - emeli fel  hangját. Nálunk a parmezán a valami. Amúgy az angollal nincsenek eleresztve, nem is érti az ember, hogy hogy lehet ez. Se múzeumnál, se a kompnál, se a rendőrségen. Ja, és ha újságíró vagy, visszafelé Pisaban ne is próbálkozz a PRESS kártyával. A nő idegesen elmondja, hogy húzz a pénztártól, nincs ingyen jegy. Van még sztori, rengeteg innen-onnan. Gyertek vissza máskor is, írok majd!

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!