2010. március 7., vasárnap

Nőnap

Eljött a tavasz újra, és vele együtt március 8-a. Ekkor ünnepeljük a Nemzetközi Nőnapot. Ez a nap az egyszerű, de mégis történelmet alakító nők napja, akik évszázadokon át vívták harcukat az egyenjogúságért. Magyarország a Nőnapi felhíváshoz 1913-ban csatlakozott. A következő évben 1914-ben már országszerte rendezvényeket tartottak. A Rákosi korszakban ez az ünnepnap kötelezővé vált. Mára magyarországon elvesztette eredeti hangulatát, ma csak virággal köszöntjük az általunk szeretett nőket.
Sajnos közülünk, férfiak közül elég sokan le tudják ezzel az egy nappal a nők iránti tiszteletüket. Sokan talán még ezen a bizonyos napon sem. Szerintem a nők nem csak március 8-án kívánják meg tőlünk a szeretetet, a tiszteletet, hanem az év minden napján, de mégis boldogsággal tölti el őket az e napon kapott gondoskodás.
Mindenkinek jusson eszébe ilyenkor az ő számára fontos nő: anya, nagymama, feleség, szerető, barátnő, munkatárs, osztálytárs. Sorolhatnám még, de nem ez a fontos, hanem az, hogy ne felejtsük el Őket most felköszönteni, és az év többi napján is kényeztetni.


Nőnap

Az évek múlnak, a férfiak felejtenek,
De tudják milyen napra ébrednek.
Március első vasárnapja eljött,
Akkor naptárból a nőnap előjött.

Kató Tamás



Grenn(G&WM)

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!