2010. március 23., kedd

Mi az a Tech Deck?


A Tech deck 2001-es év folyamán került az országunkba. 2010-re már az egyik legkedveltebb időtöltés Kecskeméten is. Én megkedveltem ezt a mini deszkát , ezért utána jártam a keletkezésének történetéről…

TÖRTÉNETE:

Egy amerikai kisfiúval kezdődött (Steven Asherrel), akinek az édesapja egy játékgyárban dolgozott tervezőként. Ez a kisfiú papírdarabokból mini gördeszkákat tudott készíteni. Akkor még nem tudhatta, hogy amit a kezében tart, abból később 50 millió dollárt fog megkeresni. Steven apja ugye játékgyárban dolgozott, és az az ötlete támadt, hogy építsen egy komolyabb fingerboard-ot.

A fingerboard alapanyaga a fa és acél volt. 2 év elteltével hatalmas népszerűségre tettek szert a tech deck-jük végett. Néhány év alatt rengeteg szerződést kötöttek olyan márkákkal, mint például a World Industries, vagy a Santa Cruz. 200-300 különböző fingerboard-ot dobtak piacra. A deszkát évről évre újították mire kialakult az általános szabvány méret a : 96mm-es, és a kisebb 57mm-es változat.

A miniatűr gördeszkáiról híressé vált játékgyár manapság már más termékeket is forgalmaz, például: fingermotorokat, fingerbikeokat, fingersnowboardokat, és az ezekhez tartozó pályaelemeket.

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!