2010. március 12., péntek

Szinkronhangok

Arra lettem figyelmes, hogy a magyar nyelvű moziajánlókat mostanában Vass Gábor mondja. De ki a narrátora az amerikai trélereknek? Megmutatjuk!

Olyan jellegzetesek az amerikai mozi ajánlók. És érdekes, hogy szinte mindig ugyanaz a pasas szól róluk. Mondjuk nálunk is így volt ez, de mostanában Vass Gábor a narrátor. Vele már találkozhattunk egy csomó filmben. A legtöbbször Sean Connery szinkronja volt.












És itt van az amerikai fickó. Sosem gondoltam volna, hogy francia névvel bír.




Itt pedig ennek a narrátornak egy utánzója nyomja kegyetlenül jól.



És ha már szinkronhangok. Kecskemét büszkesége, Kőszegi Ákos színművész rengeteg helyen van ott hangjával. Sörreklám, rádió, filmek tucatjai. Nem túlzás azt mondani, hogy ő a legkeresettebb szinkronhang. Sokszor adta hangját Samuel L. Jacksonnak, Tom Hanksnek és David Carusonak. Utóbbit megviccelték azzal, hogy a helyszínelők alá vágták a sörreklámos hangot.



Kedvenceim közé tartozik még Dörner György, aki leginkább Bruce Willist és Eddie Murphyt szinkronizálja. Michael Douglas is megszólalt már általa sokszor.





Sajnos már nem él Szakácsi Sándor. Nem is jó szerintem nélküle a dr. House.  Mondjuk túlzottan amúgy sem. Ő is volt anno Bruce Willis és Michael Douglas hangja. A legtöbbet azonban Kevin Costner, Steven Seagal, Jeremy Irons és Richard Gere filmjeiben hallhatjuk.








Sörös Sándor hangja is bejön. Ő a magyar Mel Gibson, de Jeff Bridges, Tom Selleck és Kurt Russel szinkronhangja is gyakran ő.

GG

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!