2010. március 14., vasárnap

A shuffleről, mint fogalomról...

Ebben a cikkben egy jó barátommal, vagyis Petrov Dáviddal, avagy D-With-hel a HardStyle DOmination (HSDO) shuffle csapat vezető egyénigésével olvashattok egy interjút.

-Mit kell tudni a shuffleről, mint fogalomról?
Ez egy, a 80 as években melbourne-ben megjelent utcai tánc stílus. Régebben trance, techno és rave zenére táncolták, amig létre nem jött a Hardstyle. Igazából 2 alap lépése van, a Running man és a T-step, ezeket pár hét alatt el lehet sajátítani, és további mozdulatokat, forgásokat belevinni, hogy minél szinesebb legyen a tánc.
Két tipusa létezik, az old és a new school. Az old schoolban csak az alaplépésekből gazdálkodsz, amig a new-ban te találod ki magadnak az újabb mozdulatokat.
Mindez a melbourne shufflera vonatkozik. Létezik még a malayziai shuffle, amiben nincsenek T-steppek, csak Running man, amit másképp kell csinálni, mint a melbourne-ben, valamint különböző forgások és csúszások.

-Kecskeméten te alapítottad az első shuffle csoportot...
Ez azért nem igaz, már a HSDO előtt is volt egy klubb (a HSDO a mostani csoport neve), de abban a csoportban nem csak shufflesek voltak, hanem jumpstyleosok, tecktonikosok és breakesek is táncoltak. Ennek a csoportnak neve DOTH, de ha jol tudom már nem igazán aktivak.
A mi csoportunkban sem csak shuffle van. Nálunk meg van osztva a Shuffle, a hardjump és a jumpstyle is. Mivel hasonló zenére táncolunk ezért jól megférnek egymás melett a különböző stílusok.

-Bárki jelentkezhet a HSDO-ba? Vannak oktatók, vagy közösen tanítjátok be egymásnak a mozdulatokat?
Eleinte bárki jelentkezhetett, de mostmár azért korlátozva van a belépők száma, és bizonyos alaptudás szükségeltetik a bevételhez. Megjegyzem, lányokat szivesebben veszünk be a csapatba, mert a nemi megosztottság kb.: a 10 fiú 2 lány körül mozog. Egyébként ezek a táncstilusok inkább a fiúkra jellemzőek, persze ez nem azt jelenti, hogy a lányok nem tudnának ugyanúgy, sőt jobban táncolni mint a fiúk.
Oktatók nincsenek. Ahogy az előbb is mondtam a pár alapmozdulatot nem nehéz elsajátitani, főleg ha megmutatja valaki. Én a netről tanultam tutorial videok segitségével. Onnan sem lehetetlen, de lényegesen könnyebb ha élőben segitenek. Ha az alapmozdulatokat megtanultad, onnatól jönnek a saját ötletek, hogy miket vigyél bele. Természetesen segitünk hogy melyik néz ki jól, és melyik kevésbé.

-Hol lehet jelentkezni a csoportba? Várhatóak a közeljövőben fellépések, ahol a Zsenge-Mét olvasói felvehetik veletek a kapcsolatot?
Jelentkezni nálam lehet. Van WLM-es klublapunk, msnünk, emailunk, myvipen is megtaláltok bennünket, és készül a honlapunk is.
Fellépésünk lesz a kecskeméti Fringe-n, ahol csak 2 csapattagunk indul, én és a másik alapitótag (Morvai Tamás, vagyis Biostar) nem érünk rá azon az időponton. Ezen kívül még júniusban, tanévzáráskor fellépünk a Rákocziban, amit Fogódzó alapitvány szervez, azonban ennek a részletei még számunkra is ködösek. Elérhetőségként pedig itt az msn-em, és az e-mail-em.
Msn: khepera@fibermail.hu
E-mail: szondom@citromail.hu, ez egy személyes e-mail-em, a klubb e-mail átmenetileg nem üzemel.

Viki

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

4 komment:

Névtelen írta...

köszönjük a lehetőséget Zsenge-Mét és Viki!

D-With

marci írta...

Nem is tudtam róluk. Köszi, hogy írtatok erről. Ilyenekről máskor is szívesen olvasok! Lesz még ilyen interjú ugye????

Névtelen írta...

Kedves Marci, ha érdekel a dolog akkor itt a youtube channelem:
http://www.youtube.com/user/szondom
no meg vegyél fel msnre^^)

D-With

Zsenge-mét írta...

Szívesen helyt adunk máskor is, másoknak is :)
Zsenge-mét

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!