2010. március 20., szombat

Önbizalom a siker kulcsa

Biztos sokatoknak mondták már, hogy: „Bízz magadban!”, „Csak magabiztosan!”. Ez így is van. Az önbizalom és a magabiztosság nagyon fontos. Általában az embereknek a külsejükkel van a legtöbb gondjuk. Ki kövér, ki sovány, ki magas, ki alacsony, de vannak dolgok amiken nem tudunk változtatni, és nem is kell, mivel nem a külső, hanem a pozitív kisugárzás a fontos!
Az önértékelés már gyerekkorban elkezdődik, és nagyon nagy szerepe van a szülőknek! Minden alkalmat meg kell ragadniuk, hogy pozitív önértékelést hozzanak létre a gyermekükben. Az ember sem bombázza magát negatívumokkal, pl.:

Úgy sem fog sikerülni
Ügyetlen vagyok
Stb…

Az ilyen negatív hozzászólások alapvető deformitást alakít ki a kisgyermekben. Ennek következménye az önbizalom hiány. Tehát minden erővel az önbizalmat kell növelni, ezáltal magabiztosabb leszel. El kell hinned, hogy te szép vagy, okos vagy, (persze azért nem kell túlzásba vinni), és a környezeted is fel fog figyelni rád, mivel pozitív a kisugárzásod. A nők pont ezt keresik a férfiakban, magabiztos legyen, ne legyen beszari és alap, hogy jól érezzék velük magukat.

Figyeljük meg, ha például nő az illető. Mi történik vele, ha boldog és pozitív a kisugárzása? Minden férfi megnézi őt, mosolyog rá és mindenki meg akar vele ismerkedni, de ha viszont nincs önbizalma, negatív kisugárzása lesz és a kutya sem fog vele foglalkozni.

Jó annak akinek van önbizalma! Most sokan mondhatjátok. De mindenkinek lehet csak kitartás kell hozzá.

Apró lépésekkel kell kezdeni. Például elhatározzuk, hogy minden nap fekvőtámaszt csinálsz vagy éppen guggolást, vagy nem eszel csokit 1 hétig, mindegy mit tűzünk ki célul magunk elé lényeg, hogy olyan legyen, ami nap mint nap megvalósítható. Fontos hogy az ember minden nap legyőzze önmagát. Ha ez sikerül, akkor már hatalmunk van magunk felett. És ha már valamiben elértük a magunk elismerését, akkor másban is biztos sikerülni fog.

Így a végére csak annyit, hogy próbáljátok ki, és biztos sokkal jobban fogjátok magatokat érezni, ha van önbizalmatok és magabiztosak vagytok.



Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

Légy az első kommentelő!

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!