2010. március 22., hétfő

KaRiBa - hírek a készülő filmről 2.

Harmadik alkalommal is összeült a KaRiBa produkció csapata, hogy folytatódjon a munka. A cél világos és egyértelmű de, hogy valóban el is érjük, nagyon kemény és áldozatos munka vár ránk.

Múlt alkalommal megszületett a szinopszis, ami alapján ki lehet dolgozni a forgatókönyvet. Több szakasza van a profi filmes világban a forgatókönyv elkészültének. Az alap – mint már tudjuk – a szinopszis, utána következik a treatment, majd az irodalmi forgatókönyv, végül a technikai forgatókönyv és a storyboard.

Minden állomásnak megvan a maga értelme és funkciója, hiszen ezek segítenek minket, vagy a forgatókönyvírókat, hogy alapos és korrekt munka kerüljön ki a kezük közül. A profi világban, ha ezek az állomások nincsenek meg, vagy valamelyik kimarad, akkor szóba sem állnak az emberrel.

Nem vagyunk profi forgatókönyvírók, de ennek ellenére igyekszünk betartani a lépéseket, hiszen olyan filmet akarunk kiadni a kezünk közül, amely nézhető, élvezhető és nem látszik rajta az esetleges gyermeki kéz nyoma. Lehet ez nagy elvárás, de úgy gondolom, ha már ennyi munkát belerakunk, akkor legyen is látszatja. Természetesen mindez a lehetőségeinkhez képest.

Szóval elindult a forgatókönyv írása, lassan formálódnak a szereplők jellemrajzai, a helyszínek és a napszakok mikéntje és sorrendje stb. Épülnek fel a dialógusok – ez az egyik legnehezebb a könyv írása során, hiszen amit leírunk, nem biztos, hogy élő beszédben is megállja a helyét, vigyázni kell, ne legyen mesterkélt, amin látszik, hogy „írták”. Sok a nehézség, de sok benne a szépség is, a lelkesedés és a kellő önbizalom.

Megszületett a film-forgatókönyv-produkció munkacíme is, ami ez lett: K.O.lesz
Azért munkacím, mert lehet a film elkészültéig jön jobb ötlet, de addig is nevezni kell valahogy a gyereket :)

Ideje, hogy felsoroljuk a KaRiBa produkció tagjait:
alapítók:
Bakos Ádám
Karádi Luca
Ripka kálmán

akik most csatlakoztak:
Dusnoki Henrietta
Erdős Viktória
Nagy Nándor
Oroszi Nelli
Szepesi Ádám
Támadi Anita
Tomasák Gergő
Tóth Balázs 

koordinátor-meós-manipulátor-instruktor stb:
Badacsonyi Sz. Zoltán

Folyt. köv.
b.sz.z.

Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!
Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz Add a Twitter-hez

2 komment:

Névtelen írta...

Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből?!

Nelli írta...

háát mi is :D

Megjegyzés küldése

VIVA aktuális műsora

m1 aktuális műsora

VH1 aktuális műsora

TV2 aktuális műsora

MTV Music Television aktuális műsora

RTL Klub aktuális műsora

Zsenge-mét: a kecskeméti fiatalok blogja / Kecskemét ifjúsági blogja © 2008. A blogot Gunity Gábor készítette - Másik oldalam: Robinson tábor

További oldalam: Film és Médiatábor

Ugrás a tetejére!